AZ OLVASÓ ÍRJA

Eső volt, eső van, eső lesz! – Belvizes emlékeink Debrecenben

Valószínűleg nem a tegnapi nagy eső volt az utolsó. Milyen következtetésekre juthat ebből a feltételezésből a debreceni városvezetés? Továbbra is várjuk olvasóink véleményét.

Válogattunk a Debreciner Facebook-oldalára írt hozzászólásokból és a szerkesztőségünknek küldött képekből. Íme:

Gondolákat elő, Debrecen az új Velence!

Mindig megkapjuk, hogy Debrecenben se vár, se folyó. Most várjuk, hogy lefolyjon a víz.


eső

ct

eső

ct

eső
„A Darabos utcával is kibővült az önkormányzat által pár éve ígért új csónakázótó!” CT
ct

Lassan vízijártassági kell a debreceni utakra is!

Ezért nem csak az időjárás okolható, csatornázás-tervezési hiba.

A vizessportok városa!


eső
Ez is Darabos
Tokai Árpád

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Bolsi duma ide, bolsi duma oda, az eső nem hatódott meg attól, hogy Debrecen a Fidesz legnagyobb vidéki bástyája! Lehet a környezetvédelmet semmibe venni, de akkor széles mosollyal kell vállalni a következményeit is!

Ha Pesten Karácsony a hibás a viharért, akkor Debrecenben Papp Laci. Nem? Így logikus.

A polgármestertől nem várható el, hogy az esővizet elvezető csatornák áteresztő képességét megnövelje, az adott- Viszont elvárható a lakosoktól, hogy ne szemeteljenek, a közös-képviselőktől, hogy a lakóházak környéke is rendben legyen, az AKSD-től elvárnánk, hogy a parkolókat is takarítsák. Így nem dugulnának el a lefolyók.


eső
Petőfi téri járdaszéles elöntés

Az AKSD-től az várható el, amiért a önkormányzat fizet. A vízművek örül, ha fent tudja magát tartani, hála a „rezsicsökkentés” miatti bevétel kiesésnek, ott spórol, ahol csak tud. Inkább zavarná el az embereit munkanélkülinek? A közös képviselőnek nem dolga a házak környékének takarítása, arra a házmester van, vagy takarítócég, ha telik rá. Telne, ha magasabb lenne közös költség. De akkor meg az lenne baj. A lakosság szemetelésben játszott szerepe viszont vitathatatlan.


eső
Wesselényi lakótelep – háttérben játszótér

Az ellen is háborognának, ha feltúrnák az egész várost, hogy átépítsék a teljes csatornarendszert azért, mert évente párszor extrém sok eső esik. Azt pedig már minősíteni sem tudom, aki a szemetelés kérdésének a megoldását abban látja, hogy többet kellene az AKDS-nek takarítani, nem abban, hogy kevesebbet kellene szemetelni. Lehet, hogy ők szándékosan szemetelnek, hogy munkát adjanak a köztisztasági dolgozóknak, nehogy már a semmiért vegyék fel a fizetésüket.


eső
„Az Abigél, az Ókút és az Őszirózsa utca folyamatosan így néz ki nagy esőzés közben/után. A vízmű/közterület-felügyelet/DEHUSZ miért nincs esőzés után az utcákon, hogy a levél/faág szeméttől megszabadítsák a lefolyókat, hogy a víz ne álljon az 5 centis padka tetejéig? Mikor jövünk rá, hogy KLÍMAVÁLSÁG VAN?” NN

Köszönjük a fotókat és a videókat! Másokat is biztatunk, ha van a debreceniek érdeklődésére számot tartó javaslatuk, képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu! A beküldők inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.


Kapcsolódó anyag:

Debrecen elesett – vízhelyzeti tudósítások

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!