BEZÁR

Közösségi média

Nem tűnt el Debrecenből a Jobbik – mondta Salamon Gergő előválasztási jelölt

Hajdú-Bihar megyén belül elsőként vette nyilvántartásba az Országos Előválasztási Bizottság Salamont. A politikus elmondása szerint csapata egy nap alatt gyűjtötte össze az induláshoz szükséges számú aláírást.


Debreciner
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

Szeptember 1-én Debrecenben, a Csapó utcán tartott sajtótájékoztatóján jelentette be Salamon Gergő, a Jobbik előválasztási képviselőjelöltje (Hajdú-Bihar megyei 3-as számú választókerület), hogy információi szerint ő az első jelölt a megyében, akinek indulását jóváhagyta az Országos Előválasztási Bizottság. Megköszönte a párt aktivistáinak segítségét, valamint hangsúlyozta: „a Fidesznek zsoldosai vannak, nekünk pedig harcosaink”. Salamon elmondta, egy nap alatt gyűjtötték össze az induláshoz szükséges 400 aláírást. A politikus arról is beszélt, habár sokszor hallják azt a kritikát, hogy Debrecenben eltűnt a Jobbik, a választóktól más visszajelzéseket kaptak, ők megköszönték a különböző ügyekben végzett munkájukat.


Jobbik
Salamon Gergő középen
Polgár Tóth Tamás

Mivel az előző két országgyűlési választáson a Jobbik kimondottan erős pártnak számított Hajdú-Biharban, megkérdeztük Salamont, hogy a hat választókerülettel rendelkező megyében miért csak őt indították az előválasztáson. „Nem okoz nekünk problémát bevallani, hogy van nálunk jobb jelölt” – fogalmazott Salamon. A politikus a korábbi jobbikos jelöltek közül kiemelte Keresztesy Gergőt, aki 2018-ban a 4-es számú választókerületben indult, most azonban a Jobbik országos kampánycsapatának tagjaként nem lett volna energiája megmérettetnie magát.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Salamon a Debreciner kérdésére elmondta, a Jobbik aktivistái nemcsak neki, hanem a párt által támogatott jelölteknek is gyűjtenek ajánlásokat.

A képviselőjelölttől azt is megtudtuk, hogy ugyan szeptember 2-án Hajdú-Bihar megyébe látogat Jakab Péter, a párt országos elnöke és előválasztási miniszterelnökjelöltje, egyelőre nem jön Debrecenbe. Salamon magyarázata szerint a vidéki helyszínek most hangsúlyosabbak, valamint Jakab Péter jelenleg „háttérbe helyezi” magát.

Országos szinten a Jobbik a DK-val kötötte a legátfogóbb előválasztási megállapodásokat, ezért megkérdeztük Salamont, hogy Hajdú-Bihar megyében tárgyal-e a két párt. A politikus erre azt válaszolta, hogy a megegyezéseket nem helyben kötötték, ő pedig személyesen nem várta el, hogy bárki is visszalépjen a javára.


Jobbik

Polgár Tóth Tamás

A sajtótájékoztató végén Salamon megemlékezett arról, hogy a napokban Hegedüs Péter balmazújvárosi polgármester több aktivistáját is bántalmazták ajánlásgyűjtés közben: „A helyi fideszesek most már nemcsak nőket vernek, hanem időseket is” – fogalmazott, utalva egyben Tikász Ferenc volt berettyóújfalui Fidelitas-elnök büntetőügyére.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...