Tagadja a garázdaságot az egykori berettyóújfalui Fidelitas-elnök… – 24.hu

A vádirat szerint a berettyóújfalui Fidelitas korábbi elnöke, Tikász ittasan bántalmazott egy szintén ittas nőt a debreceni sportcsarnok ruhatáránál egy tavaly tavaszi Majka-koncerten.

Ma az előkészületi üléssel megkezdődött annak a berettyóújfalui volt Fidelitas-elnöknek a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy tavaly március végén megütött egy jobbikos aktivista nőt a debreceni sportcsarnokban Majka koncertje után – írja a 24.hu.

A 24.hu cikke szerint az ügyészség garázdaság miatt emelt vádat Tikász Zoltán ellen (a korábbi sajtóközlemények szerint az illetőt Tikász Ferencnek hívják). A 24.hu értesülései szerint a bíróság úgynevezett büntető végzésben nagyobb összegű pénzbüntetést szabott ki rá, ám ezt a vádlott nem fogadta el, és védőjével együtt a tárgyalás megtartását kérte.

Mivel Tikász nem tett beismerő nyilatkozatot, valamint nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a törvényszék ma azonnal áttért az ügy érdemi tárgyalására. Ezen a férfi fenntartotta a nyomozás során tett vallomását, miszerint nem követett el bűncselekményt. A következő tárgyalás nap 2021. január 21-én lesz.

További részletek a 24.hu cikkében olvashatók.

A történtekről az Alfahír számolt be legelőször 2019. április 11-én a Megütött egy nőt a fideszes, csak azért, mert Jobbik-szimpatizáns című cikkében. Ennek illusztrációjaként olyan – Tikász Ferenc közösségi oldalán mai napig látható – fotót közöltek, amin Tikász és Orbán Viktor miniszterelnök egymás vállát átkarolva látható.

Alfahír - Tikász és Orbán

A Debreciner tavalyi posztjának hozzászólásaiban több fotó is látható a volt Fidelitas-elnök közéleti aktivitásáról.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!