Koronavírus: Gondoljunk az internet nélkül élőkre is!

„Javaslatom: rövid tájékoztató a betartandó szabályokról papíron, amit szórólapok formájában bedobálnak mindenki postaládájába.”


koronavírus

Tisztelt Szerkesztőség!

Nagyon sok idős ember vagy fogyatékos nem rendelkezik internettel, okostelefonnal vagy nem tudja használni. Ezek az emberek teljesen kimaradnak az információkból, s azért nézhet úgy ki, hogy nem tartják be a javaslatokat.

Javaslatom: rövid tájékoztató a betartandó szabályokról papíron, amit szórólapok formájában bedobálnak mindenki postaládájába. Rajta egy központi telefonszám (elérhető, nem automata), ahol segítséget kérhet (pl. akinek nincs, aki bevásároljon).

Későbbiekben az elszigetelődés is okozhat majd náluk problémát, erre önkéntes, szintén otthonülő emberek vállalhatnak beszélgetést a teljesen egyedül élőkkel, akiknél nincs családi segítség.

Telefonhálózatot is igénybe lehetne venni, ahogy azt kampány időszakokban is szokták. Magnóra felvenni a tájékoztatást és a leginkább csak idősebbeknél található vonalas telefonokon bejátszani.

Nem tudom, melyik változat a könnyebben és gyorsabban megvalósítható.

Tisztelettel:

Dr. Borhy Márta nyugdíjas orvos

Köszönjük a levelet! Másokat is biztatunk, ha van a debreceniek érdeklődésére számot tartó javaslatuk, képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu! A beküldők inkognitóját tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!